Da li je moguće da lijek psorijaza zauvijek

Dijagnosticiran psorijaza otvara mnogo zabrinutost, uključujući kako da stvarno otarasiti psorijaza zauvijek. Želja da konačno osloboditi od patologija je razumljivo s obzirom prateće simptome u obliku upaljeno crveno ploče sa strašna površinu. Pored toga, autoimune bolesti izaziva promjene i probleme sa ozbiljnim hronične pathologies. U skladu s tim, da se potpuno izliječiti psorijaza znači da se otarasim periodične egzacerbacije što i napredna uništenje kožu. To tek treba da se vidi koliko je efektivna terapeutski intervencije nudi moderna medicina.

psorijaza na rukama

Je li moguće da se otarasim psorijaza

U cilju eliminacije bilo patologiju, potrebno je znati uzrok njegovog razvoja. U skladu s tim, da bi lijek psorijaza trajno moramo shvatiti zašto je formirana. I evo nastaje teško, pošto jasan odgovor na provocira faktora bolesti ne postoji. Patologiju ne odnosi se na zarazan čini kao rezultat imuno reakcija protiv vlastite ćelije. Rezultat je jako brzo division – u normalu ciklus je za mesec dana, u psorijaza ovom periodu je smanjena na tri ili pet dana.

Bolest ima nekoliko karakteristike, potvrdili statističke podatke:

 • Od sve ljudske populacije, bolest utice na oko 3%.
 • Najčešće je vulgarna vrste bolesti, je primjećen u 80%.
 • U većina žrtava otkrili patologiji u dobu od 15 do 25 godina.
 • Često dovodi faktor je emotivna rukovati se, jer na ovaj put nema oslobađanja kortizol, adrenalin.
 • Patologiju možda naslijedila. Ako u porodici jedan roditelj je psorijaza, 25% novorođenče bolest je otkrila. U slučaju oboljenja njegov otac, i majka je rizik od bolesti u dijete je porasla na 60%.

Važno. S obzirom na hronične prirode patologiju da se otarasim psorijaza jednom za sve će propasti, možeš samo da ukloni exacerbation i prolongiranje periodima u remisiji.

U nekim slučajevima bolest ne može se manifestovati, ponekad rezultat exacerbation počinje bez ikakvog razloga. Često psoriatic ploče dogoditi u naborima udove, rastu dlake na mjestima previše tijesno odjeću. Ovo zapaljive proces se može dogoditi u drugim mjestima.

Psorijaza i težine bolest

Ako se možete poraziti psorijaza zauvijek je nemoguće, potrebno je ukloniti negativan simptome.

Dok velike važnosti je ozbiljnost ove bolesti – manje je, lakše tretman će biti:

 • Prvog stepena. Oblasti utjecalo na kožu ne prelazi 3%, to je lako faza bolesti.
 • Ubojstvo drugog stupnja. Prosječna ozbiljnost utiče na 3-10% od kože.
 • Treći stepen. Ovo je veoma teška pozornici, kad patološki proces uključeni više od 10% površine tijela.

Sa poraz zajedničkih bolesti govori o teška, sa oblasti oštećen koža nije važno. Da lijek psorijaza trajno – ili bar da pokušamo da se eliminišu negativan simptome na duži period, trebat će ti da se utvrdi stupanj bolesti težine, što je neophodno da procjena oblasti utjecalo na površinu, prisustvo crvenilo, otok, ozbiljnost pruritus, prisustvo psoriatic plakate i infekcije, otok i rana.

Takođe smatraju zajednički simptomi proces – visokom nivou ESR, umor, nivo mokraćne kiseline u krvi i druge stvari.

Da li psorijaza biti potpuno izlijecen i šta su principi terapija

simptomi psorijaza

Istraživanje na potpunu lijek bolesti provode u raznim medicinskog centra i klinikama, u 2008, uspio je razviti tri efikasan terapeutski tehnike. Potpuno je izliječen od psorijaza čak i uz pomoć napredne terapeutski metode trenutno nemoguće je, međutim, da brzo ukloniti negativan manifestacija moguće. Pravilo je, da zahteva postepeno pristup, počevši liječenje uz pomoć upaljač i sigurniji način. Postepeno napravio težine metode – očekivao uticaj efikasniji, ali je rizik veći.

Da brzo lijek psorijaza treba integralnog pristup, gdje metode su izabrani da se poveća trovanje ili povećanje broj navodni nuspojave:

 • Lokalne terapije sa radila sam masti, krema ili rješenja se primjenjuju na utjecalo na kožu površinu.
 • Ako očekuje efekat primjene lokalne tretman oštećen oblasti je ozračen sa uv svjetlo tip B.
 • Sljedeća faza je sistemski tretman u kojoj droga je ubrizgan u, u obliku injekciju, kojim upravlja intravenozno infuziju za medicinske rješenja za suzbijanje simptome bolesti.
 • U ozbiljnim patologiju zahtijeva uprave droga za jačanje imuniteta.

Dodatne metode uključuju folk recepte, dijeta, fizikalnu terapiju, plazmaferezom. Ako je potrebno, mogu li biti preporučena psihoterapija seanse.

U pripremama za lokalne tretman

Lokalne terapiju omogućava da se otarasim psorijaza blaga i skroman-teška oblika u kući, oštetilo površinu tijela jer raznim radila sam masti, rješenja, losion.

Najpopularniji uključuju:

 • Hormoni drogu. Prepisati kortikosteroidima mogu izazvati na zapaljive procesima, smanji brzinu mobilni diviziju i imuniteta. Ovo smanjuje razmazala za ploče, ali koža "koristi se" na lijekove, izgleda kao atrofija. U skladu s tim, vanjski koristi od hormona supstance možda neće biti duge.
 • Paralelno sa kortikosteroidima prepišem lekove da se suzbiju podjeli keratinocytes. Oni ne mogu da se koriste simultano sa fondova, koji uključuju salicylic kiseline da izbjegne svoje domaće utakmice igra korisnih nekretnine.
 • Sastanak od droge na osnovu salicylic kiseline dozvoljava da uspori mobilni diviziju i da uhapsite zapaljive proces.

Dobar efekat pripreme sadrže drvo katran, cink oksid, borne kiseline. Smiruje na koži je Ichthyol, njegove koristi u obliku bolest sa izgovara upalu.

kako da se ponašaš prema psorijaza

Metode za zracenje kože

Da pobijediti psorijaza pomaže zracenje kože, aktivno koristio phototherapy – takvog metoda u ozbiljna bolest, sklon da bi sprečili povratak kriminalu. Uv svjetlo pomaže da se suzbiju preterano imuni aktivnost, zapaljive kožu reakcije. Bilješka da je metod daje nuspojave – crvenilo sloj kože, svoje suši u zonama udara.

Može biti određeni:

 • Terapija, kada je prijavila B-ultraljubicasta. U ovom slučaju, je ozračen s ni cijelo tijelo ili određenim područjima. Za male pogođenih područja uključuje posebna oprema sa kojom terapija može biti izvršena kod kuće.
 • PUVA terapija u kojoj koža je izložen kombinacija uv svjetlo i droge-photosensitizers da povecati osjetljivost za kožu da zrake. Za ostvarivanje remisiji zahtijeva 10 do 30 seanse.

Napomenuti da PUVA terapija je u pratnji brojne nuspojave. Zato što tokom postupka UV da mogu dohvatiti oči sociva, visok rizik za medicinske svrhe.

Važno. Više je broj sastanaka, veća je verovatnoća formiranja rak kože bolesti. U skladu s tim PUVA terapija je postavljen samo u slučaju kada druge metode nisu dali željeni rezultat.

Upotreba sistemski terapiju

Sistemsku tretman koristi u ozbiljna bolest. Da ukloni psorijaza uz pomoć ova tehnika, ti treba da uzmem lijekove koji može potisnuti imuni sistem i usporiti mobilni divizije. Sistemski tretman uključuje prijem terapeutska agenti ili im ubrizgavanje. Koriste droge uglavnom, imamo brojne nuspojave, vršenja toksični efekte i zapreka imuni sistem.

Od tih lijekova uticati na jetra i bubrezi, jer medicinske šeme razvijaju na pojedinac osnovi, i njihovo provođenje potrebno nadgledanje sa krvi.

Sistemski tretman je izvršena sa sljedeća grupa od droge.

 • to zaustaviti DNK sintezu, kojim se smanjuje stopa mobilni divizije.
 • što zaustaviti preterano cornification od sloj kože.
 • smanjivanje upalu kože.
 • što se normalizuje mobilni divizije.

Da efikasno prevazići psorijaza morate uzeti u habituation tijela da terapeutski metode to zahtijeva periodične pregled pristup.

Angažman popularna recepte

sistemski terapiju

Recepte zasnovan na razlicitim prirodni sastojke ti dozvoliti da pobediš psorijaza kod kuće, ali pre nego što možete koristiti savjet od iscelitelji, trebalo bi da se konsultujem sa dermatolog.

Možeš pripremiti radila sam masti, veoma efektivne je uključivanje propolis:

 • U emajl kontejner istopiti 200 grama puter.
 • Da to dodaj 10 grama slomljen propolis.
 • Mješavina je doveo do polako kuha, da kuvam miješanje stalno za još 15 minuta na niske vrućinu.
 • Medij je filtrira, ohladi, trljao u psoriatic lezije.

Još jednu jednostavnu je miješanje jednake delove vazelin i celandine prah da dobije jednake mase, koji bi trebao biti prijavila na koži, odlazi oblog za dva ili tri dana. Onda je trebalo četiri dana odmora i ponoviti postupak. Ovaj tretman je nosio dok nestanak plaketama.