Šampon od psorijaza

Psorijaza je zvao hroničnim bolestima non-zarazne prirode. Češće da bolest utice na kosu dio tijela, manifestuje u obliku konveksno crveni ili roze mjesta, što je na kraju početi da oguliti. Najčešće, psorijaza pojavljuje na laktove, koljena, zadnjicu, ramena, noge, skreće, genitalije i kosa na glavi.

simptomi psorijaza

Glavnih razloga za pojavu bolest

 • Mehanički štetu na kožu.
 • Zlostavljanje znači telo je stalo i druge kozmetičkih ili higijenski pripreme.
 • Često kontakt sa hemikalijama ili deterdžent koji sadrži štetne tvari u svom sastavu.
 • Zbog stručnim aktivnostima gdje rad podrazumeva direktan kontakt sa kiseline, baza, otrova, lakova, rastvarač, boja, itd.
 • Preterano dryness kože.
 • Stres država organizma (oštri promjena klimatski uslovima, lične probleme, zloupotrebe droge ili alkoholičar proizvoda, kršenje dijetu i svakodnevnu rutinu, viška težinu, pretjeranu fizički teret).
 • Neke lijekove također doprinose razvoj psorijaza.

Simptome

Važno je da zapamtim taj prvi manifestacija simptome bolesti, hitno moram da vidim doktora. Blagovremeno tretman bolesti će pomoći tijelo brže da se izbori sa simptomima.

Ako psorijaza utiče na kosu na glavi, simptomi mogu lako biti zbunjena sa uobičajena peruti. Čini se čudno ponaša u glavi sa razdvajanje mali krljušt. Ali glavna razlika između ljuske da psorijaza guli kožu možda u pratnji krv rane.

U ovoj bolesti skalp počinje da te svrbi, bolno, ali češalj kožu na glavi je nemoguće, to može dovesti do povećanja u oblasti bolest. Važno je da bude tretiran u doktor je preporuka. Glavni znači za liječenje psorijaza na glavi su sedativa i koristi od vanjskog radila sam masti, rješenja, a šampone protiv psorijaza.

Nego da operem kosu za psorijaza?

Tokom psorijaza, skalp treba više osjetljive i poštovanje briga. Bolest donosi mnogo patnje, pa šampon bi trebao biti izabrani s obzirom na svoje struktura su tablete protiv bolova, emollients, anti-zapaljivo i antigljivična supstanca. Dobro šampon za psorijaza biti sigurna da će sadržavati izvodi medicinske biljaka ili bilo droge supstanca.

Šta šampon pomaže sa psorijaza?

Sve šampone za psorijaza glave su podijeljeni na sljedeća grupa:

 1. Katran.
 2. Antigljivična.
 3. Tretman, koji u svom sastavu lijekove (salicylic kiselinu, cinka, itd.)
 4. Kozmetičkih proizvoda sa toplom efekat.
 5. Dušo šampon.

Pusti nas da razmotrite detalje svaki od ovih grupa.

šampon od psorijaza

Katran šampone za psorijaza kose na glavi

Ovo šampone može biti sastoji od ili birch katran ili bora ili glogovog. Sve ove vrste je aktivna supstanca u redovnim kontakt sa iritira skalp efikasno spriječiti manifestacija psorijaza, oslobodi gori, u kome pevaju doug i svrbi na glavi. Pored katran u šampon uključuju dodatne tvari koje također pozitivan efekat na suzbijanje gljivičnu infekciju. Treba imati na umu da je to šampon za psorijaza od skalp je izabrao pojedinačno u svakom slučaju.

Antigljivična lijekovima šampone

Akciju ovo podgrupe usmjerena direktno na uništavanje gljivičnu infekciju. Šampon za psorijaza od skalp se nalazi aktivan i pomoćni supstance koje tokom prijavu efikasno lijek gljivicna infekcija.

Lijekovima šampone

Ova grupa takođe sadrži hranjive tvari to pomoći da eliminišemo infekciju. Najefikasniji šampone za ovo podgrupe: šampon sa cink ili salicylic kiselinu.

Kako da koristim medicinske šampone su slijedeće: pripremi se prijavila na mokrom kosom i skalp, penu, da me je ostavio za 5 minuta, a onda oprao u toplu vodu. To je dovoljno da se prijavim navedena šampon 1 puta nedeljno, ali tretman psorijaza bi trebalo da traje najmanje 5 nedelja. Nuspojave za ovu drogu izgleda rijetko, moguće samo alergična kožu reakciju na komponente. Da koristim ovaj alat tokom trudnoće i tokom laktacija je moguće samo nakon konsultacija doktor. Za cijenu ovaj šampon od psorijaza na glavi je prilično skupo.

Kozmetičkih šampone od psorijaza na glavu

Ova sredstva ne samo nekretnine za lečenje, ali takođe bi imali pozitivan efekat na kosu i vlasišta u Generala. Koristi od ove kosu šampone napraviti poslušan, otarasiti peruti i gubitak kose, smanjiti oiliness i suhu kožu.

dušo šampon

Dušo šampone

Dušo šampone obično ne sadrže raznih mirisa, boje i štetne sastojke. U isto vrijeme bebu šampon sastoji od samo lečenje i korisno sastojci koje su savršeno za psorijaza glave.

Važno je da se setim da je pravi šampon za psorijaza će biti u mogućnosti da vam preporucim specijalista samo nakon kompletan pregled simptome. Na pitanje, šta šampon pomaže sa psorijaza, i doktor. Takođe treba imati na umu da je neprikladno terapija za bolest koja može dovesti do svoje ponavljanje u narednim godinama.