Kako da se ponašaš prema psorijaza

Tretman psorijaza je teško, u velikoj mjeri neriješenih problem. Etiologic tretman ne postoji. Za uspešan tretman psorijaza treba ukloniti ili smanjiti faktora ulaganjem u ponizenje.

To uključuje sve comorbidities, foci od glavna infekcija, neuro-sukob situaciju. Za racionalno terapija zahteva tačno dijagnozu bolesti psorijaza.

Kako da se ponašaš prema psorijaza

Prvo, prije nego liječiti psorijaza, ti mora da zna svoje komponentu faktora, kao kod psorijaza prema UK-10, oblik (tip), pozornice i seasonality procesa. Prema psorijaza trebao bi samo nakon detaljnog studija sve faktora u cjelini.

Psorijaza simptomi i liječenje

Tretman psorijaza uključuje kompleks radnje koje se sastoji od Generala (medicinske) terapije, fizikalnu terapiju tehnike, vanjski terapiju i broj mjere u cilju u prevenciji ispad i medicinske rada ispitivanja sa smještaj od pacijenata.

General medicinske terapije sadrži broj od alat usmjereni na smanjenje psoriatic senzibilizacija kože, da poboljšam zaštitne imuni snage organizam, itd. to uključuje, kao prvo, hyposensitizing agenti su uglavnom u napredni fazi procesa.

Efektivni psorijaza tretman sadrži tretman thio-sulfat natrijum u obliku između 15 i 25% rješenje za 5 do 10 ml ubrizgali (brzinom od 15 injekcije), i kalcijum gluconate intramuscularly (dovoljno za 15 injekcije tokom tretmana).

Može primijeniti 10-15% rješenje kalcijum klorida u dozu 10 ml davali intravenozno (tokom tretmana je 10 injekcije). U pacijenata sa ozbiljnim neurogenih komponentu, preporučujemo upotrebu bromine natrijum-na uobičajenom doza. Da stvori nježan tretman preporučio manje sredstvo za smirenje.

Simptomi i tretman psorijaza

U ovom je simptom psorijazakao ozbiljna svrab, terapija može biti preporučio antihistaminima u regularna doza i hypnosuggestive terapiju.

Također, u tretman psorijazatreba da prati dijetu, isključiti iz menija začinjeno jela, u hrani, kafu, alkohol, pretjerano masnu hranu. Doktori preporučio lacto-vegetarijanska ishrana u psorijaza. U nekim slučajevima napredna fazi psorijaza terapija za mlijeko. Jedan intramuscular injekciju od 5 ml mlijeka. Napreduju promjena u reactivity u neki pacijenti može da zaustavi napredak u procesu, ipak, mnogo pacijenata ovo metodu liječenja psorijaza može izazvati erythroderma, koja je jako granice svoju prijavu.

Kako izliječiti psorijaza

Ima mnogo metode da opišem kako izliječiti psorijaza, ali svi imaju jednu zajedničku ideja je kompleksnost tretmani, i koristim vitamini za psorijaza neće biti suvišno.

U svakoj fazi, od psorijaza širom prijavu u tretman psorijaza našao vitamina b, vitamina a i E. Vitamine B1 i B6 su ušli u obliku 5-7% rješenje u/m u dozu 1-1,3 ml dnevnik ili uzastopno (lečenje od 9 do 14 injekcije ukupno).

Vitamin B12 (nianokobalamin) je ubrizgan u 200-500 mcg (tretman u broj 15, injekcije V/m). Vitamin 100.000 jedinice ubrizgali intramuscularly (svakodnevne, 15 injekcije će biti dovoljno).

Vitamin E koristiti za lečenje psorijaza i uvodi/m u 1-2 ml; injekcije su izveli kroz dan, kada je terapija za 10-15 injekcije.

Kako da se ponašaš prema psorijaza

Kako da se ponašaš prema psorijaza

Svake godine ima nešto novo u tretman psorijaza, međutim, pitanje kako da se ponašaš prema psorijaza nije ugasiti.

Istaknuti mjesto u tretman psorijaza u današnje vrijeme je sredstva koja ne predstavljamo-liposaharidnye proteina kompleksima bakterijskih porijekla.

Kako izliječiti psorijaza zauvijek

Moraš to zapamtiti lijek psorijaza zauvek, je nemoguc zadatak u moderne medicine. Jedino može biti izlijecena komplikacija od bolesti simptome psorijaza.

U tretman teške psorijaza ulogu trenutno igrao cytotoxic drogu.

U ovom momentu, ove moderne metoda u liječenju psorijaza su klinički testirao i još nisu uzeti svoje mjesto u kliničkom praksi. Navikli su na blok višak širenja keratocytes u elemenata psorijaza i smanjiti lao i za imunološke komponentu dermatosis, posebno sa arthropathic oblik psorijaza.

Više obično koristi droge za psorijaza da blok DNK sintezu u tijelo i smanjiti širenja mobilnog sistema tijelo, uključujući i koža. Postoji različitih metoda metotreksat, međutim, najviše vježbali metodu liječenja psorijaza sa niskim doze metotreksat, selektivno glume na Brzinu širenja ćelijama kože.

Droga je koristio nedelje ciklusa. Svaki ciklus se sastoji od 3 doze droge u 6 mg svakih 10 sati. To je, droga je ograničen na 30 sati nedeljno. Možete spojiti metotreksat sa vitamina a i E, hystoglobulin i UVI (ultraljubičastom zracenje).

Zbog heterogeneity od farmaceutsko akciju cytotoxic drogu potrebna nedeljno praćenje za leykopoeza, monitor funkcionalni država jetre, i na najmanju odstupanje od originalnog podatke izvan fiziološke norme, ti bi trebao prestati koristiti cytotoxic drogu. Ova vrsta droge, može biti upotrebljeno u fazama psorijaza.