Psorijaza na ruke slike bolest, opis njegovog razvoja i metoda u liječenju

Psorijaza pripada kožne bolesti. Priroda pojava nije u potpunosti elucidated. Ako je kontakt ne prenosi. Našao na sve, čak i mala deca.

Uzmi opsežne formu. Utječe na sve dijelove tijela. Bolest je u pratnji svrbež i grebe. Našao na rukama. Veoma mnogo kao izgled i uzrokuje nelagodnost.

psorijaza na rukama

Uzroci psorijaza

U početku formirali ploče u mesta flexion. Koža preuzima na crveno je boja. Centri su molim distribuciju su grube, mogu se spojiti. Uzroke psorijaza na rukama često služe kao loše dijete, hormonalni poremećaj, psihološki poremećeni, poremećajima u unutarnje organe, nasljedstvo, upotrebe hemijskih agenasa u čistim i perem suđe.

Simptomi psorijaza

Povreda na koži lezije dešava između prstiju može uticati na cijelu ruku. Moguće otok udove. Javlja bol, što može da utiče na zajedničkom pokretljivosti. U pratnji svrbež i grebe.

Koža je izgled liči ekcem. To postaje suv, pojavljuju se pukotine. Infekciju. Potreban doktor je konsultacije i kompleks tretman.

Oblika psorijaza

U razvoju bolest mogu da uzmem nekoliko oblika.

Jednostavno oblik je odlikovala izgled ploče. Bez lečenja, male crvene mrlje spojiti i hvatanje veliki površinu. To utiče na prstima, skreće i ruke.

Opazio psorijaza je varijacija od suza. Osip imam duboko crveno je boja sa plavičaste boje. Mogu dogoditi nakon transfer za infektivne bolesti. Ovaj formular često utiče na žene.

Exudative ili ima osip sa punjenjem tečnost. Oni su obično pogođeni bakterije kada je koža traume i mogu da trune. Jesi allergenic u prirodi, ustani kada metode određene vrste drogu.

Psorijaza na skreće se javlja u ljude koji obavljaju teško fizički posao. To je obeležavala izgled žuljeve na koži i također grubost.

Ekser psorijaza utiče na ekser tanjir. Oni gube njihov oblik, da slomi. Mijenja boju ekser. To je slojevita i komplikuje.

Psorijaza doprinose pojavu artritis. Teške obrazac, koji utice na zglobovima ruku.

Svi oblici su vrlo bolno. Koza postaje težak. Zbog iritacija i svrab poremećen spavati. U zimi, i pogoršalo do niske temperature. Često bolest pojavljuje na druge dijelove tijela.

Fazi razvoja psorijaza

Tamo su četiri faze bolesti. U početno period osip je mala, na guljenje je mali. Bolest utice na kožu između prstiju.

U drugoj fazi, napreduje do nove crvenilo. Treća faza bolesti, u znaku izgled plavi udove.

Posljednja faza je obeležavala prestanka ljuštenje i upale. Kada lečenje, koža povrati svoj prvobitni boja.

Tretman psorijaza

Kako da se ponašaš prema psorijaza na rukama? Neophodno je da se konsultujem profesionalni doktor koji će obaviti dijagnozu i prepisati pravo liječenje. Tretman je cilju eliminacije uzroka. Šta lijekova i bolje leči psorijaza na rukama?

Suhu kožu je uklonio drugačije moisturizers. Piće antihistamin, oslobađa svrbi.

Normalizuje stomak i crijeva uz pomoć sorbents. Korisno kucni lijekova.

Koristi različite radila sam masti na osnovu sumpor i salicylic kiselinu. Da ti smiri piće motherwort i od valerijane rješenje. Kada nedostatak sna je prepisao sedativ lijekove.

simptomi i tretman psorijaza

Obrati pažnju na mentalno stanje. Očistiti posljedice uz pomoć specijalna terapija. Ublažiti bol sa lijekovima protiv bolova.

U periodu od exacerbation bi trebao biti moguće da isključuje alkohol i duhana. Dijete treba da sadrži sveže voće i povrće, žitarica, sir, jogurt. Isključena je pušio, začinjeno i konzervirane hrane.

Narodne lekove

Kada je lijek zajedno sa drogom treba tretman narodne lekove. Oni mogu pomoći za postizanje pozitivnog ishoda. Kupa se sa morske soli, soda bikarbona može očistiti površinu ploče. Bilja celandine, nasljeđe, nevena, kamilicu cvijeće, pine izvući i od valerijane će smanjiti otok i crvenilo.

Vodi dnevnik biljni čaj i tinctures, koji se mogu uključiti ode, brusnice, od valerijane, mente, nevena, kamilicu. Pogođenih područja na rukama je obradio aloe sok, prijaviti oblozi.

Katran i sumpor radila sam masti poboljšava i dezinfikovane. Te osobine ekstrakt glogovog. Ove i drugi ljudi lijekovi su povratili kožu da zdrav izgled.

Prognoza

Psorijaza ima tendenciju da se vrati. Mora slijediti doktor je preporuka. Hemijski proizvodi za pranje suđa, i čišćenje zamijeniti sok. Da uradiš posao, koristeći rukavice. Držiš dijetu, izbjegnem stres.

Koža navlažile sa posebnim krema. Vidim tvoj doktor redovno. Zimi štiti ruke od hladnog i dryness kože. Uzimaš obične vitamine i minerale, opuštanje i više svežeg vazduha