Psorijaza u deca: u potrazi za djelotvorna terapija

Psorijaza u djeca više rašireni, nego što je obično vjerovao. Djeca ova bolest izaziva puno patnje. Međutim, ranije, da počneš sa tretmanima u efektnije to će biti, i stabilniji remisiji će se ostvariti. Roditelji trebali znati za to, i odmah se konsultovati sa dermatolog, da ne gubimo dragocjeno vrijeme je da eksperimentiše sa narodne lekove.

Psorijaza u djece

Djeca psorijaza: mit ili stvarnost?

Psorijaza u djece kao odrasli, je kronični non-zarazne kožne bolesti. U ovoj bolesti za kožne stanice počinju da podelimo mnogo brže, što je manifestuje pojavom od strašna svrbi mrlje, malo podigao iznad nivoa od kože, ili osip, može biti crvenilo, curi ploče izgled i čak i čirevi. Znakovi su veoma karakteristika, ali dijagnozu treba staviti samo dermatolog od psorijaza u djece je često slični u svoje probleme koje candidiasis ili pelene dermatitis, ali ove bolesti potrebna potpuno drugačije tretman.

Od 100 djece koja su bila dijagnostifikovana sa "dermatitis", oko 15 pati od psorijaza. Najčešće (oko 75% svih slučajeva dijete psorijaza) prvo simptomi javljaju prije doba 5 godina. Psorijaza ne poštedi čak i beba.

Razlozi za razvoj bolest

Točan uzrok psorijaza su još uvijek nepoznato nauke. Možda je u genetskih poremecaja, tu je i autoimuna i druga teorija o pojavu psorijaza. U svakom slučaju, definitivno odgovor na ovo pitanje nema doktora. Međutim, poznato je da je rizik povećava ako barem jedan roditelj pati od psorijaza — u ovom slučaju, šanse da su djeca će imati istu bolest su 1: 4. Ako ti se pati sa psorijaza i da su mama i tata, rizik je čak i veće — oko 60%.

Ali to ne samo da je od nasljeđe, ulogu koju vanjski faktora. Naglasio da okidač razvoj psorijaza u djece infekcija, bolesti jetru i bubrege, povreda na koži, kao i stres i strah. U pravilu, exacerbation bolesti u djece desilo tokom perioda tranzicije (vrtića, škole), i u periode najviše terete i stres (ispita, predstave, itd.).

Kako da utvrdim da je dijete je psorijaza: znaci unistenje

Razlozi za razvoj bolest

Od bebe psorijaza vrlo cesto je kao obična osip od pelena, osip ili ekcem. Koža tamo oštro iznio svijetlo roze lokacija, ponekad su pokazati vrlo dobro kožu pahuljice. U starija djeca bolest počinje sa svrab, koža osip dogodi ili formiranje mali kvržicama (izraslina), prekriven sa sivkasto mrtav ćelijama kože. U kvržicama imaju tendenciju da rastu, a čak i da se sedinimo sa jedni druge. Često koža postati mokar, izgleda mikrotreschinki, i to je bilo ispunjeno pristupanju infekciju.

Dijagnozu bolest

Psorijaza u djece dijagnozu dermatolog. Uglavnom dovoljno inspekciju. Da isključimo druge kožne bolesti, doktor uzima u obzir prisustvo takozvani psoriatic trijade. Tri karakteristike obično povezani psorijaza: fenomen stearin mjesto (ljušti liči stearic čips), fenomen terminal film (kože papule nakon uklanjanje krljušt je gladak i sjajan) i fenomen tacka krvarenje (nakon grebanje krljušt pojaviti na koži kapi krvi). Grof i druge karakteristike. Tipično, ploče su ograničene na koljenima, laktovima ili skalp. Ne rijetko, cijelo tijelo pokriven sa malim crvenim ploču. U veoma retkim slučajevima, test krvi i koža biopsiju.

Detaljima tretman psorijaza u djece

U tretiranje djeteta psorijaza doktori posebno strogo prati poznat princip — "ne čini štetu". Tretman psorijaza u djeca bi trebalo biti učinkovit, ali nežni. Za rezultat vježbali integrisane pristup to uključuje fizioterapiju (tretman sa uv-zračenja, plazmaferezom), Spa tretman (mnogo mineralna springs i u našoj zemlji, a i u inostranstvu je odavno poznat za svoju efikasnost u psorijaza), i odvikavanje od droge, uglavnom vanjski sredstva. Oni mogu biti podjeljeni u nekoliko kategorije.

Znači tradicionalne

Ovi alati uključuju katran, salicylic kiselinu, urea. Oni smanjiti zapaljenje, ali posebno oslanjati na takav alat ne bi trebali biti. Činjenica da su ovi lekovi su obično koristi samo u ranoj fazi psorijaza razvoj i da su efikasne samo u kompleksu terapiju. Na sumpor-salicylic mast i tar može da pomogne u slučajevima kad psorijaza je lokalizovano na noge i skreće, ali trebalo bi da su se prijavila pod zavoj.

Hronični psorijaza

Neki steroidi

Da topicus steroidi uključuju betamethasone, hydrocortisone, clobetasol, mometasone i drugi. Karakteristika steroida droga je to, s obzirom na prisustvo hormona, oni pokazuju vrlo brzo efekata, ali on postigao veoma visokoj cijeni — rizik od razvija komplikacija poput kože atrofija dermatitis otkazivanje. Neki steroidi pripada kategoriju moćna droga. U Evropi i SAD ih prodaje bez recepta je potpuno zabranjeno. Kada koristiti drogu mora biti strogo prati preporuke i ne da se samo-drogirati: ne preporučila za dugotrajno koristiti (duže od 5 dana), primjena velika područja i često koristim u visoko osetljive tačke na telu (lice, vrat, koža naborima). Neuspjeh u skladu vodi do razvoja nepoželjna sistemski pojave: habituation, često egzacerbacije što (kada simptoma odvikavanja i droge, bolest vraća s Praskom). Većina stručnjaka verujem da korištenje kortikosteroidima djece nesigurno, kako to može da izazove razvoj cushing sindrom, kasni linearno rast, polako težini, porast intrakranijalni pritisak, atrofija i Injekcija-pigmentacije kože. Ako zahtjev za aktuelne steroidi nije moglo izbjeći, da smanjimo rizik od neželjenih efekata preporučuje da drugi koristi od hormona lekove bez hormona drogu slične akcije: to je, nakon uklanjanje težine sprečili povratak kriminalu hormona lijek je koristiti non-hormona droge da liječi bolesti i vratiti integritet na koži i njen zaštitni funkcije. Ovo pristup osigurati duži odmor perioda bez egzacerbacije što bolesti.

Hormoni drogu

Danas korišćena non-hormona droga za vanjski koristiti, koji se sastoji od cinka pyrithione, od calcipotriol.

Od calcipotriol potiskuje brzo mobilni diviziju i izaziva specifične imuni posrednika, koji su značajne faktor u razvoju psorijaza. Međutim, droge na osnovu to ne preporučujem da se prijavim na osjetljivu kožu oblasti lice, vrat, naborima i koristiti za lečenje od velike lezije, jer to može dovesti do predozirala i razvoj nepovoljne događaja. Obično znači sa calcipotriol koristi za psorijaza u djece stariji od 6 godina.

Psorijaza

Ne najviše optimalna hormona lijek za liječenje psorijaza u djece s obzirom na drogu na osnovu pyrithione cink je tvar akronim aktivni cink. U odnosu na poznat pripreme sadrže cink oksida (cink govornik, cink mast, itd.), aktivni cink ima širok spektar akcije: anti-zapaljive neutralne, antigljivična, i pomaže da se nose sa svrbež i suhu kožu (kad se prijavila kao sladoled) i doprinosi obnova sastavni pokriva kože i njen zaštitni funkcije. Brojna istraživanja su dokazala da cink pyrithione je predstava može porediti sa hormonska terapija, ali sigurno zamalo da ne apsorbiran od površine kože, non-iritantna i štetne efekat. Upotreba droge na svoju osnovu za liječenje psorijaza u djeca najviše po mogućnosti cink pyrithione nema ograničenja u oblasti prijavu (to može koristiti na široko oblasti uništenje, uključujući osjetljiv na lice, vrat, plisirano). Trajanje i učestalost primjene medicinske pripreme na osnovu cink pyrithione odobren za koriste djecu od 1 godinu.

Šta je vjerojatnost za pun oporavak dijete i kako povećati šanse, o dobrom ishodu bolesti?

Psorijaza je kronični bolest, ali ako ti počneš tretman na vrijeme i da izabrati pravi proizvod, možeš postići stabilan remisiji — možda u budućnosti manifestacija od ove bolesti generalno neće smetati bebu.

80% uspeha tretman je pravi izbor od droge lokalne akciju.