Slika psorijaza: uzrokuje, simptomi i liječenje

Slike psorijaza jasno pokazuju kako neprijatno bolest. Izaziva bolest uglavnom su genetski. Simptome crvene mrlje posvuda tijelo ili na neke dijelove.

slike psorijaza faze

Psorijaza: slike od početne fazi

Različite vrste psorijaza počinje na različite načine. Bolest počinje sa roze ili crvene točke koje onda rasti, prekriven sa poput srebrnog suv krljušt.

Smatraj sliku, izgleda kao psorijaza na razlicitim delovima tela.

4 uzroci psorijaza

Izvor bolesti nije u potpunosti shvatio po naučnicima, istraživanje ove teme je još uvijek dešava. Kao što potraga za djelotvorna terapija metode. Postoje 4 glavni uzrok psorijaza:

 1. Genetske predispozicije
 2. Povredu rada imuni, endokrini i nervni sistem.
 3. Loše ekologiju.
 4. Oštećenje na kožu.

Genetika je na prvom mjestu. Obično, kombinacija genetske predispozicije i drugih razloga vodi do psorijaza. Dermatolozi također luče faktora koji okidač bolest:

 • streptococcal infekcija;
 • zlostavljanje alkohola;
 • neke lijekove koji uključuju interferon, oralna kontracepcija, litijum, itd.
 • stres i nervozna napetost.

Psorijaza na tijelu (foto)

slika psorijaza na telu

Bolest utice na skoro sve dijelove tijela i manifestuje na različite načine.

Tretman psorijaza

Dermatolozi i naučnika priznati da psorijaza je jedna bolest moraš pažljivo studija i tražiti nove efikasan metoda u liječenju.

Među metoda u liječenju daj prate rezultat.

Terapija sa uv svjetlo u 311 nm

Metodu 311 nm sigurno, nema kontraindikacija i koristi oko sveta od 60-tih u prošlom stoljeću. Pogodan za liječenje psorijaza u trudna žena i djeca od 3 godine.

Terapija ove metode koristi svjetla sa talasnoj dužini od 311 nm. Mrlje od psorijaza ti treba da Sija od par minuta za par sati. Sjednicama proveli kroz dan.

Daje rezultate u tretman vulgarno (zajednički), seborrheic psorijaza, kao na dlanovima, noge i kosu. Od 100 pacijenata od bolesti riješiti 97.

PUVA terapiju

Metodu ima mnogo kontraindikacija i nuspojava. Ne mogu koristiti trudna i dojilja. Pored toga, pacijent mora proći kompletan pregled za istovremeno bolest.

Tretman ovom metodom odvija u dva fazi. Prvo, pacijent je dati lijek (slanju osjetljivost na UV zraci), i onda je ozračen u poseban kabinu s dugo-val uv svjetlo.

Istraživanje reći o efikasnosti način (90-97%). Međutim, nije odgovaralo da svi a ponekad, čak i opasan za zdravlje, ako pogrešno koristi.

Radila sam masti i šampone od psorijaza

Radila sam masti i šampone nisu uvek bezbedan za liječenje psorijaza. Neki su kontraindikacija i nuspojave, posebno drogu sa sadržajem hormona — glucocorticoids.

Radila sam masti dati rezultate u tretman vulgarno (zajednički), Crvenilo-stopala psorijaza. Šampone koristi za terapiju od seborrheic psorijaza i psorijaza na glavu, glavu. Često posle droge, bolest se vratio sa obnovio snaga.

Pilule psorijaza

psorijaza lijekove

Tablete za liječenje psorijaza su kontraindikacija i nuspojava. Oni su dodijelili samo da liječnika i potrebna strogo drzite uputstva.

Koristi se u svim oblicima psorijaza, uključujući tešku i zaboravio bolest. Daj rezultat u kompleksu terapijuzajedno sa spoljne znači.

Narodne lekove protiv psorijaza

Tretman narodne lekove kod kuće je na sigurno, nema kontraindikacija i nuspojava (ako se koristi pravilno znači).

Koristi spoljni i unutrašnji terapiju prava. Unutra su decoctions, tinctures, ljekovita biljka, vitamin naknade. Vanjskim resursima — radila sam masti (sa mast) kuhati, kupatila, radila sam masti sok od biljaka.

Folk lijek korišten u liječenju svih vrsta psorijaza. Rezultat izgleda nakon mjesec dana (minimum) kontinuiranog tretman.

Uvid

Psorijaza — sistemskog bolest tijelo. Utječe na imuni, endokrini, nervni sistem.

Bolest počinje sa blagim roze ili crvenkasto mjesta, što onda raste i povezivanja. Među simptome: zgušnjavanje ekser tanjir, Generale neke bolesti ovog društva.

Uzroci psorijaza:

 • genetske predispozicije;
 • poremećaja tijela sistema;
 • mrlje na kožu štetu;
 • nepovoljne uslove u vanjski okruženju.

Naučnici su sprovodi studije psorijaza i u potrazi za novim efikasan metode svoj tretman.

Ultraljubičastom svijetlu 311 nm je jedan od najefikasnije metode (97 pacijenata od 100 otarasiti psorijaza) tretman. Nema kontraindikacija i može se koristiti za lečenje djeca od 3 godine.

PUVA terapija je i djelotvorno (rezultat u 90-97% slučajeva). Međutim, nije za svakoga i ima mnogo nuspojave. Tretirao ovom metodom samo u bolnici.

šampone za psorijaza

Radila sam masti i šampone dati samo privremeno rezultate tokom prijavu. Hormoni vanjski sredstva može biti opasno, neuspjeh u skladu sa instrukcijama.

Tablete od psorijaza su koristili u kombinacija terapije, zajedno sa spoljne znači. Jasno slijediti uputstva za upotreba droge.

Tradicionalni metode sigurno (zbog svoje prirodno sastojke) i daju rezultat. Glavna stvar, izabrati pravu kombinacija unutrašnje i vanjski znači za uspješno tretman psorijaza.