Kako psorijaza početne faza: foto

Pacijenti dermatolog poznato fazama psorijaza slike simptome bolesti, je uobičajeno da ih. Ljudi pate dugo vremena od ove bolesti, imaš veliko znanje bazu. Oni su osjetljiva na svoje zdravlje i pokušavam da zadržim naređenja ispod kože možda i nije mnogo patio u doslo je psoriatic bolest.

Ploču

Kako psorijaza početne fazi

U početku, pacijent je zapazio odjednom pojavi crvenkasto osip na ruke, noge, laktove, torzo, i skalp, prekrivena dlakama. Manifestacija od bolesti u male djece, simptomi mogu da se zamene za diathesis. Ponekad, beba početak prema alergijske reakcije. Manifestacija od simptoma u djeca mogu biti identificirani u neobicnog mesta. Obično bolest utice na dio koji je najčešće izložen trenja sa odjeću.

Naravno, intrige bolesti leži u činjenici da je u pravu dijagnozu nije uvijek blagovremeno. U međuvremenu vernika iz doktor je odluka zavisi od dalje ishod bolest. Kada odmah pružena pomoć psorijaza možda se povuce za dug period.

U obliku glavni element je bubuljica crveno-roze boju sa jasna granica i stanju. Plaketa pokriven sa bijelim vaga, što može biti lako razdvojeni. U mjesto patološki proces poruku upalu na koži može biti zamišljao otok. Često specifične osip u pratnji teške svrbi.

Precizno dijagnosticirate bolesti, neka skidaš kvržicama. Kada se ovo manipulacija manifestuje tipična znakove koji su zvali psoriatic trijade.

 1. Fenomen stearin mjesto. Ako počešeš ploču, površini će biti beli, i krljušt pokrivaš ga, peel. Tretman sajt će liče na kap stearin, što je potpuno trljao.
 2. Fenomen termička zaštita. Ako ogrebotinu dugo, onda nakon uklanjanje krljušt na koži je jasno vidljivo crvenkasto površinu.
 3. Fenomen krvi rosa. Dugo mehanički kontakt sa papule provocira formiranje vrlo male kapljice krvi. Ovo karakteristika sugerira da je pacijent bude prisutan punctate krvarenja.
Fenomen krvi rosa

U nekim slučajevima, manifestacija psorijaza na početnoj fazi u pratnji prisustvo exudative komplikacija. To je vaga će upiti serous tekućina i oblik težak koru na problem područja. Kad ukloniš tako defekt i dalje vlažna kožu ostrvo.

Opasnost je da se takve rane su u stanju da probije bakterijska infekcija drugi tip. Napredak bolesti je obeležavala formiranje plaketa za značajan veličine, koji utice na površini pacijent je tijelo.

Fazama psorijaza

Kada psoriatic bolesti pacijenata poruku 3 fazi razvoja:

 1. Napredna. Početku bolest je veoma brz, odjednom kožu dot osip nodular tip. Veličine manje od glave igle. Na vrhu jedno papule je vidio u krljušt od sive. Sa širenje psorijaza, osip će početi da rastu, tamo je neprobojno svrab ustanite ploču. Zbog mokra stanje upaljene području da se bolest često se pridružuje infekciju.
 2. Kancelarijskog materijala. Nakon nekog vremena su upaljene izraslina prestati da evoluiramo. Oni ne može nestati, ali formiranje nove povrede su primijetili. Na ploče, možete dobiti peel, na zapaljive proces je odsutan.
 3. Pamćenje. Počne finalna ciklus od bolesti, to ne bi trebalo biti zbunjena sa oporavka. Proces se može dogoditi ponovo čim je okidač. U resorption i smanjenje od trombocite odvija iz srednje obrazovanje, zato, na kraju pozornici pacijenta na koži može biti prstenje ili druge čudno oblika. Uskoro će nestati sve kvržicama, i upale i svrab neće biti gotovo.

Na ruku

Napredna fazi

U početku, koža kvržicama izgledati svetla jasno senci, oni mogu biti mokar, i prekrivena poput srebrnog krljušt. U upaljene sajt je ograničen, to je vidljiv otok i manifestacija hiperemiju. Pacijent se žali stalnom svrbi na mjestu lezija. To je zapazio da, problem je lokalizovano na taj dio tvog skreće ili laktove na krivine.

U budućnosti, pacijent je stabilizaciju proces, novi lezija od psorijaza ne uhvate. Vaga proširiti po površini problem područja. Koža imam upaljač senci, ponekad istanjenoj. Ovoj fazi može potrajati nekoliko meseci.

Nakon svake nove tekuće proces, manifestacija od psoriatic bolest će se povećati. Bolest, koja je udarila u ruku pacijent, može da izazove ozbiljna grubost i zgušnjavanje kožu na dijelovima patološki proces.

Na noge

Porijeklo bolest počinje sa formiranje bubuljice da su pokriveni sa malim krljušt. Sa napredovanje psorijaza zabilježili ušću kvržicama i formiranje novi upaljene područja. Aktivni razvoj problem je u pratnji impresivan svrbi.

U akutna naravno, od bolesti, koža problemi počinju da se razvija u oblasti povreda na koži. Dok hronične kvržicama mogao biti neaktivan, razlikuju samo u obnovi.

Prelaz na kancelarijskog materijala pozornici je odlikuje suspenziju formiranje novi manifestacija od bolesti, sa problem područja skoro potpuno idi pahuljice. Gdje je bilo prethodno kvržicama, bilješke druge pigmentacije.

Nastanka regresivni pozornici znači poboljšanju stanja pacijent. Psoriatic ploče skoro potpuno nestati, svrbež i razmazala kože su nestale.

Na glavu

Kada psorijaza počinje da se razvijati, pacijent bilješke to na ivici skalp izgleda upaljene područja. One su poklon kamenca, ploču će brzo dobiti veličine. Moguće je ceo tanjir pitanja, istaknuti u celo podrucje.

Na ruku

Mjesec dana kasnije, pacijent rastu nove ploče nije označeno, ali će stari energično biti prekriven sa vage. Od problem je lokalizovano na cijelu površinu glavu, neki greškom uzmi ovo za znak peruti.

Sa odgovarajućim terapija je moguće za par mjeseci da se u potpunosti hapšenje simptomi i riješiti problem.

Pravila kuće tretman

Danas možda nije tretman psorijaza u bolnici. Moderne medicine ... mogu ponuditi raznim tehnikama da zaustavi potraga za bolest u kući. Štaviše, psoriatic bolest ne odeš u potpunosti, ali samo ulazi u remisiju.

Svrha manipulacija je kontrolu nad psorijaza i duži period bez pojavu egzacerbacije što.

Za liječenje odgovara nakon oblika lijekova:

 • losioni ili šampone;
 • biljni infuzije ili kupatila sa pored naknade;
 • UV zračenjem.

Da dobije izgovara terapeutski učinak terapije, pacijent ce morati da pratimo određena pravila:

 1. Sve lekove na recept mora da je koristio prema zadatke, bez odstupanje od raspored za prijem.
 2. Ako nema teške simptome bolesti, tretman je svjetlo biljnog porekla. Pod uslovom da je bolest definira kao ozbiljna, obavezno lijekove sa dozu.
 3. Kože na mjestu patološki proces treba da bude dovoljno hidratizirana.
 4. Na glavu
 5. Peel ploče će vremenom postati mekša, treba im da se brzo ukloniti, ako su se preselili iz kože. Sa redovnom čišćenje upaljene dio od vage apsorpcija medicinske oblika će se desiti uskoro.
 6. Kod kuće treba tretman na pojednostavljena šeme. Kompleks terapiju uključuju više droge i radila sam masti, se ne preporučuju.
 7. Između predmeta mora proći neko vrijeme, obično pauzu je u stanju do 12 mjeseci.
 8. Kada psoriatic bolest u dijete zahtijeva odustanem od faktora bi to moglo izazvati ispad. Ponekad je terapeutski učinak je ostvarila da se pridržavaju na dijetu.
 9. Bolest zahtijeva nadzor, jer želiš da redovno posjetu specijalizovan nabacuje. U ovaj tretman strategija trebala biti razgovarali sa dermatolog, i onda je dodao podešavanja su moguće.