Psorijaza: slike, simptomi i tretman u odrasli, uzrokuje

Pacijenti simptomi psorijaza dovedi ih značajne nelagodnost i smanjene kvalitet života. Bolest će napredak ako ne počneš moćan terapiju. Tretman u odrasli uključuje korištenje sistemski terapija za poboljšanje zdravlje pacijenata.

Psorijaza

Simptomi i tretman psorijaza u odrasle

Simptomi psorijaza na koži variraju zavisno od faza bolesti. Simptomi psorijaza u odraslih na početnoj fazi pojavljuje samo u nekim mjestima, lokalno. Izvana ima roze mesto koje ima glatku sjajno površinu, ali uskoro je kvržicama izgleda roze ili crvenkaste. Uskoro površinu kvržicama prekrivena vagu i čirevi i pustular psorijaza inhomogeneous u svoju debljinu. Ako tretman na početnoj fazi nije nabavljala, pacijenti iskustvo pogoršanje bolest.

Simptomi psorijaza na tijelu postati više očito, koža površinu postane velik. Izgleda teške svrbi uzrokuje pacijenata oprati kožu, što dalje izaziva bolest. Zbog pathologies krvi brodovi su u rane na koži izliječiti veoma loše, stalno krvari. Na vrhu ove osnovali karakteristika psoriatic ploču.

Treća faza patologiju razvoj je u pratnji pogoršanja kožu. Kože na sajt od povreda je plavo, simptomi psorijaza postaju jasna granica. Pacijenti pesters jaka gori i svrab.

Tretman psorijaza u odrasli treba da počne u ranoj fazi. Terapija mora dozvoliti nekoliko poslova:

  • eliminirati karakteristika simptome od patologija;
  • smanji upalu na koži;
  • da daj kožu estetskog izgled, je da eliminišemo psihološki nelagodnost.

Tretman psorijaza na tijelu je dugoročni terapije, tokom koje pacijenti su propisani razne lekove. Prvi imenovan antihistaminima, sedativ drogu, non-steroidal anti-zapaljive drogu. Za čišćenje tijelo prijaviti sorbents, enzimatski znači. Da povećam efekat je dodijeljen fizioterapiju. Prognoza tretmana u ostvarivanju dugoročnu remisiji smatra se da je povoljna.

Psorijaza džointa: simptomi i liječenje

Psorijaza na zglobovima poznata i kao psoriatic artritis. Patologija je obeležavala tipična kožu promjene – kožu mjesta pojaviti. Možda izgled ožiljke koji izgledaju kao pockmarks. U oblasti za male zglobove – ruku, nogu, prste vidljiva pigmentacije. Psoriatic ploče može biti prilično mali u veličini, oni su obično nalazi u regiji skalp, koljena, bradu, laktovi i nadlaknici.

Tipične simptome psorijaza na zglobovima – otok i bol u ruke, noge, lakat, koljena. U nekim slučajevima, proces utiče samo jedan džoint, ali ponekad oboljelih bilateralna psoriatic artritis. Izvana, simptomi psorijaza na zglobovima možda liče reumatidnog artritisa, koji stvara poteškoće u dijagnozu. Ako je bolest utice na kičmu, na pozadinu o razvoju patologiju možda izgleda spondiloza.

Psorijaza na glavu

Tretman psorijaza od spojevi su uvijek kompleks – a doktor je drugačije planirano tretman program to je kao fizioterapiju i droge terapije, fizikalnu terapiju. Da oslobodi upalu nekad ne-steroidal anti-zapaljive droge, i da se normalizuje stanja kože prijavila anti-psoriatic kreme, radila sam masti, losion. U ozbiljno stanje, lijek koji je u svom Arsenalu, kortikosteroide i immunomodulatory drogu.

Psorijaza na rukama

Prema statistikama, svaki treci pacijent ima simptome psorijaza na rukama. Psorijaza na rukama utiče ne samo u ruke, ali zglob, zglob, pate od prstiju i noktima. Težine bolest zavisi od fazi lezija od kože. Simptomi psorijaza na ruke padalo teško, pošto se liječi Crvenilo-stopala psorijaza nije tako jednostavan – to je u tim mjestima to je najteži terapiju.

Znakova bolest na rukama da se sakrije ne samo kožu ovdje je prilično tanko, i psoriatic ploče vidljiva golim okom. Početna scena je samo pojava svijetlo roze mjesta na kože, slični u izgled da je ožiljak od opekotine, ali uskoro ovih mjesta počinje da izgleda brown – ploču. Psorijaza u nogu, i psorijaza na rukama također ima iste simptome.

Tretman psorijaza na rukama je težak zadatak, jer kožu uvijek ne odgovaraju adekvatno da lijekove, ploču možda ne odem i na koži i dalje otporan na dodijeljena terapiju. U ovom slučaju, doktori pokušaj da biram najefikasniji tretman u djece i moguća sredstva za odrasle da postigne dugo remisiji period. Tretman i sprečavanje psorijaza kože – glavni izazov u borbi protiv bolesti.

Psorijaza od skalp

Simptomi psorijaza glave ne mogu ne primijetiti, uprkos činjenici da je šef je prekrivena dlakama. Bolest skalp pojavljuje u ciklusa, sa periode unapređenje i exacerbation. Simptomi psorijaza od skalp početi sa blagim svrbi, što je jače, i kada te dodirnem glavu pacijenata osjetim udarce u kožu i karakteristika koru.

Psorijaza na rukama

Gledaš u glavi, blizu možeš vidjeti čak i za gustu kosu uzroci psorijaza i njene simptome – tipično roze mjesta sa formirali korice. Psorijaza u beba može biti zbunjena sa dermatitis od novorođenče, pa ti trebaju kompetentnog diferencijalna dijagnoza.

Plaketa se razlikuju po svoju debljinu, izgled i veličina. Tamo je kori da podebljaj, eksfolijacija i izvući pod svijetlu kožu, puštanje krvi u najmanju penetracija ili štete. Kada više ploče simptomi psorijaza u muškarci mogu biti dopunjeni peruti.

Psorijaza tretman skalp šampone. Sklopio poseban deterdžent sa ketoconazole, sa dodatak katran, koji su antipruritic i anti-zapaljive nekretnine. Tretman psorijaza za muškarce sa ćelavost je krema i losion.